Om oss

Allt inom VVS

Rörledningsfirman Bröderna Karlsson åtar sig större och mindre entreprenader samt projektering inom VS (värme och sanitet) på köpcentrum, industrier, flerfamiljshus, skolor och sjukhus samt service.

Huvudparten av våra uppdragsgivare finns inom segmenten offentlig sektor, industri, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar, och även fastighetsbrukare såsom byggentreprenadsföretag, industrier, kommuner och landsting. Vår långa erfarenhet, goda soliditet och duktiga medarbetare har berett väg för företaget att vara med och bygga köpcentrum i såväl Charlottenberg och Töcksfors som Nordby i Strömstad.

Genom åren har vi byggt och renoverat tusentals lägenheter och utfört det mesta inom VS-teknik för skolor, sjukhus, ishallar, simhallar mm.

I Norge har vi ett dotterbolag, Rörledningsfirman Bröderna Karlsson AS, som varit med och byggt hotell- och konferenscenter i Trysil samt köpcentrum i Kongsvinger.

Upptagningsområdet för våra tjänster har med åren utökats från att vara ett relativt lokalt arvikaföretag till att omfatta Strömstad i söder till Sälen i norr, Trysil och Kongsvinger i väster genom det norska dotterföretaget och Arvika med omnejd i öster.

Företaget är återförsäljare av Thermia Värmepumpar.

 

Sedan 1939

Rörledningsfirman Bröderna Karlsson startades 1939 av bröderna Erling, Roland och Torsten Karlsson. 1958 registrerades företaget som aktiebolag hos nuvarande bolagsverket. En tid fanns även en filial i Borlänge.

Bolaget drevs vidare av Erling och Roland som avyttrade det till sin systerson Ulf Andersson 1975. Under hans ledning byggdes många flerfamiljshus och skolor i Arvika kommun.

Ulf Anderssons son Ingemar Andersson skolades tidigt in i företaget och har haft en ledande roll i över 30 år och är numera VD och ägare.

Medlem i Installatörsföretagen
Auktoriserat VVS-företag - Säkert Vatten
Återförsäljare av Thermia Värmepumpar